Д-р Габровски със Сребърен знак
Д-р Габровски със Сребърен знак / netinfo
1
22604
1
  • 1

 

По повод 19 октомври - Деня на Българския лекар шестима медици от Габровска област ще бъдат отличени за своята работа през годината.

На национално ниво Сребърен знак на БЛС  ще получи д-р Пламен Габровски - началник на вътрешно отделение на Общинската болница в Дряново, специалист - вътрешни болести и дългогодишен член на управителния съвет на съсловната организация.

На регионално ниво са номинирани д-р Надежда Балникова - дълги години началник на отделението по кожни болести в Габровската областна болница и търсен специалист в цялата област; д-р Георги Шандурков - директор на ЦСМП - Габрово, специалист - вътрешни болести; д-р Христофор Дарданов - общопрактикуващ лекар в Акта Медика Севлиево, д-р Нено Ненов - общопрактикуващ лекар в Дряново и д-р Иванка Трънкова - началник на вътрешно отделение в Тревненската общинска болница.

По думите на председателя на Районната колегия на БЛС д-р Пламен Панов всички номинирани са добри специалисти, познати сред  пациентите, уважавани от колегите си, обществено активни и инициативни. „Давам си сметка, че много колеги заслужават награда, но това са имената, на които тази година сме се спрели. Решението е на целия Управителен съвет на БЛС", каза д-р Панов.

 Подробности за номинираните лекари в звуковия файл