Цоньо Ботев: Страшно е!
Цоньо Ботев: Страшно е! / 100 вести

На днешната дата, 10 ноември, през 1989 година България тръгна по нов път с надежда за благоденствие на страната и живот на всеки българин като този „в белите държави”, както тогава наричахме страните от Западна Европа. Защо 25 години след това сме по-бедни и по-обезверени. Каква е личната отговорност на носителите на „синята” идея, с която се олицетворяваше тази надежда. Пред репортер на „100 вести” своята гледна точка представи Цоньо Ботев, един от създателите на СДС, областен председател на партията, областен управител на Ловешка област (в която беше сегашната Габровска област), два пъти избиран за народен представител, ръководител на държавна институция с ранг на министерство.

Но имаше хора, които се облажиха от приватизацията! И те не бяха само от БСП, както се твърди, но и от СДС, особено за приватизацията чрез РМД-тата?

Естествено, че имаше! И аз трябва да Ви кажа, че на тези хора, на които наистина съм им помогнал да си купят фабрики, сега не ме познават, защото са много велики. Те дори не бяха в СДС. Някой ги предлага, стават директори и тръгват да приватизират с РМД. Аз не знам защо сега хората обвиняват СДС за приватизацията с РМД-та, след като БСП ги излъгаха с масовата приватизация? Сега искам да ги попитам какво получиха от масовата приватизация. В чии ръце е тази собственост и кой е виновен за това? СДС ли е виновно или самите хора са си виновни?

Страшно е! Аз много пъти съм казвал за Татяна Дончева, когато започна да казва това, което мисли, и то пред Вас, че тя ще има моята съдба. И горе-долу сподели моята съдба.

Водещата статия на "100 вести":

Асфалтът не е противопоставяне на хляба - това заяви в автоинтервю в сутрешния блок „Събуди се“ на „Нова“ вчера Томислав Дончев. Вицепремиерът бе принуден от Диана Найденова да покаже и шофьорски умения в стремежа й да изкопчи от него информация дали новото правителство ще продължи стратегията на ГЕРБ да влага пари в строителство на магистрали вместо в увеличение на пенсиите възраст.