ЧТК иска да газифицира Дряново
ЧТК иска да газифицира Дряново / БГНЕС

Инж. Масимо Бонато, изпълнителен директор на "Черноморската технологична компания" АД, , официално заяви инвестиционни намерения да доставя и търгува с природен газ на територията на Дряново. Това се случи вчера, на работна среща в Община Дряново с кмета д-р Иван Николов и ресорния заместник-кмет Красимир Андреев.

 Инж. Бонато помоли за помощ кмета д-р Иван Николов, защото преди да стартира инвестиционната дейност на дружеството трябва да бъде намерен терен-площадка за изграждане на депо за компресирания газ, от където ще става и разпределянето на горивото до абонатите му в Дряново.

Проектантски екип от "Черноморската технологична компания" АД вече избрал подходящ терен за депото, но той се оказва собственост на  „Вагонен Завод - Интерком" ООД. Многократно от „ЧТК" правили безуспешни опит за връзка със собственика на дряновското дружество, за да преговарят за терена. Сега и Община Дряново ще търси връзка с управителя на „Вагонен Завод - Интерком" ООД, за да договори среща между ръководствата на двете компании.

Докато се урежда срещата за евентуална покупка или отдаване под наем на харесания от проектантски екип на  „ЧТК" имот, администрацията на Дряново ще предложи на вниманието на италианския инвеститор и други терени - общинска собственост.

Трябва да предложим резервен вариант на инж. Бонато, защото собственикът на „Вагонен Завод - Интерком" може да откаже да преговаря за имота, категоричен е заместник-кмета по строителството Красимир Андреев.

По време на среща, кметът на община Дряново д-р Иван Николов попита инж. Бонато, какви са евентуалните срокове в които газовото дружество би могло да осъществи инвестиционните си намерения.  Изпълнителният директор на "ЧТК" отказа да даде отговор, с мотива, че дори и да се реши проблемът с терена за депото, преди реалното му строителство има поредица тежки съгласувателни процедури, с ред държавни институции.