Четирима пострадаха при катастрофа заради превишена скорост
Четирима пострадаха при катастрофа заради превишена скорост / netinfo

Четирима души са пострадали при катастрофа вчера между "Опел Вектра", управляван от 52-годишен гръцки гражданин, и "Рено Симбол", управляван от 55-годишен мъж от Велико Търново. Катастрофата е станала на пътя Велико Търново-Габрово, в района на с. Зая. Инцидентът е възникнал, след като водачът на “Опел Вектра”, движещ се в посока Дряново с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в лекия автомобил “Рено”.

Пострадали са гръцкият гражданин, който е с мозъчна травма и травма на гръдния кош, с опасност за живота, 53-годишна жена от Велико Търново- с разкъсно-контузна рана на главата, мозъчна травма и фрактура на дясната раменна кост, също с опасност за живота.

Пострадал е и водачът на л.а. “Рено”, който е с фрактура на дясното ходило и спукан гръден прешлен, без опасност за живота, както и 9-годишно момиче от Велико Търново- с фрактура на дясната ключица, също без опасност за живота. Четиримата пострадали са настанени за лечение в МБАЛ-Габрово. По случая в РПУ-Дряново е започнато досъдебно производство.