„Часът на Земята на WWF
„Часът на Земята на WWF / Дарик Габрово

 

Международната природозащитна организация WWF планира серия от събития по повод „Часът на Земята", който ще се проведе на 27 март, събота, от 20.30 ч. Очаква се над един милиард души от 110 държави от цял свят да угасят осветлението си за един час като символичен знак да се предприемат сериозни действия срещу промените в климата.

Досега 28 български града са обявили, че ще се включат в „Часът на Земята", като изключат за един час фасадното осветление на общински сгради, паметници, храмове и други популярни места.

Британският посланик Н. Пр. Стийв Уилиамс и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков са официалните лица на „Часът на Земята 2010" в България.

WWF ще се включи в организирания от Британски съвет „Café Scientifique - мястото за говорене за наука» в София и Пловдив на тема „Промени в климата - или за връзките, границите и дозата». Презентатори ще бъдат Ивайло Славов, който е завършил Физика в СУ «Св. Кл. Охридски» и работи като метеоролог в частния метеорологичен офис ТВ-МЕТ, и физикът Магда Божкова. Ще участва и Георги Стефанов, експерт по промени в климата на WWF.