Частните съдебни изпълнители отварят врати за безплатни консултации на 16 април
Частните съдебни изпълнители отварят врати за безплатни консултации на 16 април / DarikNews.bg

На 16 април, по случай Деня на конституцията и професионалния празник на българските юристи, Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ) организира „Ден на отворени врати”, в който частни съдебни изпълнители ще отговарят бъзвъзмездно на въпроси на граждани по въпроси на съдебното изпълнение. Инициативата ще се проведе едновременно  в седем града – Бургас, Варна, Габрово, Пловдив, Русе, Стара Загора и София.

„Денят на отворените врати” е част от информационната кампания на КЧСИ, чиято цел е да помогне на гражданите с отговори на техни въпроси и с професионални съвети в рамките на правомощията на частните съдебни изпълнители.

Масово е непознаването на законовите принципи, по които функционира частното съдебно изпълнение у нас, сочи досегашната практика на Камарата. И длъжници, и взискатели не познават в детайли правата си, което е в сериозен ущърб и на двете страни. Със своята кампания КЧСИ цели да повиши информираността на гражданите, да разясни правата им и да действа превантивно, като ги предпази от потенциални грешки, поради незнание.

Освен в „Деня на отворените врати”, за отговори на конкретни свои въпроси гражданите могат да се свържат с Камарата на частните съдебни изпълнители чрез интернет-страницата й -  www.bcpea.org. В секция „Често задавани въпроси” сме дали отговор и публичност на най-често срещаните въпроси от страните в изпълнителния процес, които разсейват заблуди, митове и спекулации, свързани с работата на ЧСИ.

„Денят на отворени врати” на Камарата гр. Габрово ще се проведе на 16 април 2014 г., от 9.30ч. до 17.00ч., в кантората на ЧСИ Звезделина Парашкевова - Василева, на адрес: Гр. Габрово, ул. „Успех” №1, ет.2.