Център на Europe Direct се открива в Габрово
Център на Europe Direct се открива в Габрово / netinfo

Днес в Габрово официално ще бъде открит Европейски информационен център. Габровската търговско-промишлена палата е одобрена за една от 11-те приемни структури за България на европейската информационна мрежа EUROPE DIRECT.

Europe Direct е насочена към най-широк кръг от граждани на ЕС. Службата ще предлага услуги, съобразени с местните нужди, които позволяват на гражданите да получават информация, съвети, помощ и отговори на въпроси относно законодателството, политиките, програмите, схемите и възможностите за финансиране на Европейския съюз и осигуряват пунктове за контакти в страната.

На официалното откриване са поканени г-жа Зинаида Златанова - Ръководител на Представителството на ЕК в България, депутатът в Европейския парламент Биляна Раева, депутатите от Габровска област, представители на Българска търговско-промишлена палата, Областният управител и Зам. областните управители, Кметовете на общините от областта, представители на културни и образователни институции, на неправителствения сектор, както и представители от останалите информационни центрове.

Откриването е насрочено за 10,30 ч. в Габровската търговско-промишлена палата.