Бъки завърши редовния сезон с убедителна победа
Бъки завърши редовния сезон с убедителна победа / sport-gabrovo.com

Женският тим на „Бъки“ завърши с победа редовния сезон в „А“ републиканската хандбална група. В мач от последния 18-ти кръг воденият от Веселина Златева габровски тим разгроми състава на „Хасково“ в зала „Орловец“.

Това съобщава sport-gabrovo.com.

Интрига в срещата на практика нямаше. Габровските хандбалистки поведоха още в началото и до 10-та минута вече имаха аванс от 7 гола. До полувремето той беше увеличен до 20:11. През втората част домакините бяха още по-резултатни и след нови 27 попадения във вратата на „Хасково“, затвориха мача при резултат 47:21.

Впечатляващите 14 гола за победата реализира Боговеста Йосифова. 8 за успеха добави Милена Великова, а със 7 завърши Габриела Георгиева. За състава на „Хасково“ повече от половината попадения реализира Райна Георгиева – 11.

В крайното подреждане от редовния сезон отборът на „Бъки“ завърши на второ място след „Етър 64“. И двата тима събраха по 30 точки, както си размениха по една победа през сезона, но „болярките“ си осигуриха първото място с по-добра голова разлика. Така „Етър 64“ ще има домакинско предимство в във финалния сблъсък за титлата.

Серията, в която ще се играе до три победи от пет мача, стартира с две срещи в ДСК“Васил Левски“ във Велико Търново на 28-и и 29-и май. „Бъки“ ще бъде домакин на третата и евентуално на четвъртата среща, които са насрочени съответно за 7 и 8 юни. При нужда решаващият пети двубой за златото ще бъде на 14 юни отново в старата столица.

Неприятното е, че за поредна година, точно преди финала, габровският тим остава доста обезкървен. Титулярната вратарка на тима Росина Ненова вече замина на бригада в САЩ. Заради лични ангажименти двубоите с „Етър 64“ ще пропуснат също Кристияна Блажева и Биляна Григорова, и това за пореден път накланя сериозно везните в полза на търновки. Както се казва обаче нищо не е свършило, докато не свърши и габровските момичета ще се опитат да спрат шампионската серия на „Етър 64“.

„Бъки“: Ива Георгиева-3, Силвия Атанасова, Виктория Христова-4, Лидия Ковачева-3, Габриела Георгиева-7, Деница Гатева, Биляна Григорова, Ралица Тодева-5, Кристияна Блажева, Боговеста Йосифова-14, Милена Великова-8.

Треньор: Веселина Златева.