Бъки не взе Купата, Етър 64 защити трофея си
Бъки не взе Купата, Етър 64 защити трофея си / sport-gabrovo.com

Женският тим на хандбален клуб „Бъки“ не успя да спечели Купа България. Габровският отбор отстъпи в мача за първото място на „Етър 64“ (Велико Търново), който защити трофея си от миналата година.

Това информира www.sport-gabrovo.com

Въпреки че два пъти през редовния сезон победиха търновския тим, хандбалистките на „Бъки“ отново излязоха сковани и видимо притеснени във финала и това беше решаващият фактор.

Домакините не показаха своята игра и не успяха да изпълнят тактическите указания на треньорите Веселина Златева и Николай Топузаков. На другия полюс бяха „болярките“. Възпитаничките на треньорката Йонка Генчева играха освободено в нападение и доста солидно в защита, а вратата им беше заключена от представилата се страхотно за пореден път Десислава Николова.

Срещата вървеше гол за гол до средата на полувремето. След това „виолетовите“ успяха да направят една убийствена серия от 1:8 и си осигуриха комфортен аванс на почивката – 7:13. Подкрепяни мощно от публиката в зала „Орловец“ габровските момичета съумяха да изравнят в средата на втората част при 17:17, но, за съжаление, не се възползваха от психологическия момент.

„Етър 64“ отново овладя инициативата и направи серия, с която си осигури крайния успех с 22:26 и 12-та Купа България в своята клубна история.

Лора Сарандева реализира 9 гола във финалния мач, но и те не стигнаха за победата. Силвия Атанасова беше в основата изравнителния щурм и завърши с 6 гола на сметката си, а Лидия Ковачева отбеляза 4. За „Етър 64“ топ реализатор със 7 гола беше Десислава Кръстева. Соня Богданова добави 6.

В мача за третото място на турнира „Шумен 98“ надигра „Свиленград-ПУ“ с 24:20.

Три от състезателките на „Бъки“ попаднаха в идеалната седмица на турнира. Лора Сарандева грабна голмайсторският приз и беше определена за най-добър разпределител. Боговеста Йосифова получи признанието за най-добър десен гард, а Силвия Атанасова взе наградата за най-добро дясно крило.

Габровско разочарование имаше и в турнира при мъжете. Местният възпитаник Христо Йорданов и неговия тим „Фрегата“ (Бургас) не успяха да защитят трофея си от миналата година. На финала Ицо и съотборниците му отстъпиха на „Локомотив“ (Варна) след продължения с 27:31.

Бронзовите медали, също след продължения, спечелиха хандбалистите на НСА, които надиграха в малкия финал състава на „Спартак“(Варна) с 30:24. Малка утеха за Христо бе фактът, че намери място в идеалната седмица на турнира, като най-добър десен гард.