Москва в прегръдката на невиждан от 100 години обилен сняг
Москва в прегръдката на невиждан от 100 години обилен сняг / БГНЕС
В област Габрово за днес, 11 февруари, е обявен жълт код за опасно време. За още 16 области е обявено предупреждение за силен вятър, сняг и поледици. 

При тази тази степен на предупреждение хората трябва да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети, както и за наличието на за обширни области със сняг и/или лед на пътя.

Тепмературата в областта е -2 градуса, но усещането е за по-студено време, -6 градуса. Вятърът е слаб - 3,5 метра в секунда. 

Кодът е в сила и за областите Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. 

Жълт код за снеговалежи и силен вятър в почти цялата страна в неделя

Привечер от запад валежите ще започнат да отслабнат и да спират. На места в Предбалкана валежите ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания. Минималните температури ще са между минус 2° и 2°, а максималните – от 0° до 5°.

Температурите през февруари: от минус 14 до 22 градуса

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава. Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg.