БСП: Връщането на Алиев начело на парк Българка е повече от скандално
БСП: Връщането на Алиев начело на парк Българка е повече от скандално / DarikNews.bg, архив

Социалистите реагираха остро на новината за връщането на Али Алиев начело на парк "Българка". Тази сутрин от червената централа в Габрово разпространиха нова декларация, с която се противопоставят на назначението.

"Във връзка с повторното назначаване на Али Алиев за временно изпълняващ длъжността директор на Природен парк "Българка" Изпълнителното бюро на БСП -Габрово, декларира следното:

Считаме, че повторното назначение на Али Алиев е не само неуместно, а и повече от скандално. След като само преди два месеца назначението му предизвика поредица от протести в община Габрово, Али Алиев отново заема поста директор, без да притежава необходимите качества за това. В момент, в който пред парка стои предизвикателството да се приеме план за управление за следващите 10 години и успешното реализиране на европейски проекти, е повече от наложително на този пост да бъде назначен компетентен  и авторитетен директор, след провеждането на честен и прозрачен конкурс.

Изпълнителното бюро на БСП –Габрово се разграничава и противопоставя на направеното назначение и се надява на своевременна реакция".