Божидар Бошнаков ще докаже, че в Габрово може да се прави бизнес
Божидар Бошнаков ще докаже, че в Габрово може да се прави бизнес / 100 вести

В статия днес вестник „100 вести" представя Божидар Бошнаков. Млад мъж, който смята, че Габрово е добро място за правене на бизнес.

По два пъти в седмицата два месеца от лятната ваканция момчета и момичета от Природоматематическата гимназия участваха в безплатни занимания по IT-технологии и програмиране. Виновникът за интереса им е бивш възпитаник на гимназията, а сега IT-специалист, работещ в голяма международна фирма с филиал в Габрово - Божидар Бошнаков. Той учил в Софийския университет във Факултета по математика и информатика. В трети курс си намерил работа и сега е част от фирмата, организирала курсовете в ПМГ. На крехката възраст от 25 години той работи вече на две места – като шеф на отдел в София и като регионален мениджър на създадения от него офис в Габрово. За пътя към големия бизнес и жестовете към родния град разговаряхме с Божидар Бошнаков.

За мен е много важно спокойствието, атмосферата около мен. Аз съм планинар, природата за мен е много важна и семейството ми. В София някак си не успях да намеря своето място, въпреки че живях 6 години там. Не успях да се „климатизирам“, ако мога така да кажа. Габрово винаги ми е било по на сърце. Чистият му въздух, природата, дори водата тук е по-различна. Сънят ми е по-хубав. Видях шанс да се върна.

Не беше лесно да направим офис, да започнем да работим, но аз смятам, че всяко нещо, което си заслужава, не е лесно. Винаги трябва да се направи някаква трудна крачка. Аз лично не толерирам това бягане към големи градове и към чужбина. Смятам, че трябва да успеем да намерим начин да работим и живеем там, където ни е приятно.

Това, че Габрово е по-малък град, не означава, че тук няма уникални и талантливи хора. Природоматематическата гимназия е доказателство за това. Всяка година от нея излизат уникални таланти. Така че аз смятам, че и в Габрово е възможно да се прави бизнес и мисля да го докажа.

От април месец работи нашият офис и сме се увеличили с трима човека, откакто сме започнали. Смятам, че има доста поле за развитие тук и не само за нашата фирма. Има и други фирми, които успяват да правят бизнес.