/ БГНЕС


Премиерът Бойко Борисов е на инспекция на новия обходен път на Габрово, който вече е завършен.

Заедно с него в джипа са вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.


„Колко трудно е да направиш моста, а колко бързо минаваш по него. Помните ли като идвахме тук в калта. А сега влизаш в тунела и все едно си е ден“, коментира Борисов.

По време на инспекцията вицепремиерът Томислав Дончев отбеляза, че с новото трасе преминаването на Балкана се съкращава с половин час.

„И „Хемус“ правим, другата седмица ще покажем на варненци напредъка му. А от 10 юни започваме участъка от Велико Търново в двете посоки“, добави Борисов и изтъкна, че днес се изграждат изключително модерни тунели и мостове. 

„Докато навремето заварих магистрала „Марица“ точно преди Свиленград, където бяха разминали двете платна от двете страни. Днес обаче поздравяваме строителите. Да им е честито на габровци, има и шумозащитни стени да не пречи трафикът на хората“, заяви той.

По-рано Борисов съобщи с пост във Facebook, че продължава ударното строителство по всички важни инфраструктурни обекти в страната, въпреки пандемията от COVID-19.

Радостен съм, че мащабният проект по обходния път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, вече е завършен, посочва премиерът в публикацията.

По 23-километровото трасе има много големи съоръжения, изградени чрез съвременни строителни технологии. Такъв е стоманобетонният мост с дължина 640 м. над долината на р. Синкевица, част от кв. Чехлевци и кв. Войново на Габрово, добавя Борисов.


 

обходен път на Габрово
МС, пресцентър

обходен път на Габрово
МС, пресцентър

обходен път на Габрово
МС, пресцентър

обходен път на Габрово
МС, пресцентър

обходен път на Габрово
МС, пресцентър