Бизнесът очаква задълбочаване на кризата на пазара на квалифицираната работна ръка
Бизнесът очаква задълбочаване на кризата на пазара на квалифицираната работна ръка / pixabay.com

По-важните теми от вестник „100 вести" днес:

През 2017 г. г. бизнесът очаква задълбочаване на кризата на пазара на квалифицираната работна ръка, както и умерен ръст на продажбите, стана ясно по време на пресконференция по повод 20 години от създаването на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Председателят на АИКБ Васил Велев обяви и резултатите от традиционната анкета, проведена сред фирмите - членове на Асоциацията, които показват, че бизнесът е предпазлив в очакванията си за 2017 г.

Основен фактор за несигурността в прогнозите са сложната вътрешнополитическа обстановка,
предстоящите предсрочни избори, външните рискове като бежанската криза, както и задълбочаващият се проблем с липсата на подготвена работна ръка.

В деня на ужасяващия инцидент в шуменското село. Хитрино стана влакова катастрофа и в дряновското село Ганчовец.
За голям късмет на участниците - без убити и ранени, само с материални щети.

И увисна още една „обеца на ухото" за неглижирането на звуковите и светлинни сигнали при пресичане на релси.

В 13:42 часа на 10 декември в Областната дирекция на МВР в Габрово е получен сигнал, че лек автомобил „Тойота" е блъснат на жп прелеза в селото, съобщиха от институцията.

Влакът пътувал към Горна Оряховица. Спирката е непосредствено
до прелеза и влакът се движел с ниска скорост, което е спасило хората в колата. На място са изпратени полицейски и медицински екипи.

Влак блъсна кола край село Ганчовец

ПП „Движение демократично действие - Д3" е една от младите политически формации - създадена на 19 декември 2014 г., която си поставя за цел да стане „изразител на интересите на мълчаливото мнозинство, отчуждени от обществените процеси почтени граждани, които отказват да легитимират 45-годишния комунистически режим и последвалия контролиран 25-годишен посткомунистически преход, както и натрапените от него политическо, икономическо, социално и бездуховно статукво в България".

На първото национално събрание при учредяване на партията за председател е избран Стефан Иванов, а за зам.-председател - габровския политик Цоньо Ботев. Те остават начело на партията и след проведеното на 10 декември Второ национално събрание на ПП "Движение Демократично Действие - Д3". За член на Националния координационен съвет на партията беше избрана Силвия Хинкова, председател на общинската организация на партията в Габрово.