Библиотеката се включи в Националната седмица на четенето
Библиотеката се включи в Националната седмица на четенето / РБ Априлов Палаузов

За поредна година бе организирана Национална седмица на четенето в периода от 11 до 15 декември  2017 година. Това е инициатива на МОН в съответствие с Националния план за действие през 2017 - 2018 година за изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020). Традиционно Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” е партньор в инициативата, тъй като основната цел на нейното съществуване и функциониране в пълен синхрон с идеите на стратегиите за насърчаване на четенето, образоваността и грамотността.

 На 11 декември  ученици от ОУ „Ран Босилек” с ръководител Мария Костова посетиха библиотеката и чрез т.нар. „библиотечна екскурзия” се запознаха със структурата, предлаганите услуги и книжното богатство на Габровската библиотека. Същия ден библиотеката посетиха и ученици от ПМГ „Акад. Н. Гюзелев” по проект „Твоят час“ VI и VIII клас с ръководител Мария Попова, преподавател по английски език – часът в библиотеката е под мотото „Добрини= Good things”.

На 14 декември в Детски отдел на библиотеката се състоя литературна среща с габровски детски писатели Мария Великова, Емилия Търновска и Христо Мандев. Авторите представиха своите детски книжки пред ученици от ОУ "Ран Босилек" с преподаватели г-жа Д. Войчева, г-жа М. Пенева и г-жа Т. Карапавлова.    

На 15 декември в залата на Детския отдел ученици от ОУ "Ран Босилек" представиха драматизация по приказката на Георги Райчев „Две сестри“  по повод 135 г. от рождението му.