Без интерес към дискусията за севлиевската болница
Без интерес към дискусията за севлиевската болница / netinfo
Общинските съветници и ръководството на Община Севлиево не се отзоваха днес на поканата за публична дискусия, отправена им от управата на местната болница. След нeколкократна размяна на официални писма, конкретизиране на темите за дебат и съгласуване на дата в залата на лечебното заведение се събраха само представители на стационара и медиите. Д-р Илковски, който бе освободен от поста управител на болницата, отчете свършеното за една година.

По неговите думи в лечебното заведение са направени значителни подобрения на материалната база, икономии на гориво, оптимизация на автотранспортния парк, откриване на ново модерно отделение, увеличение на приходите и на работната заплата. За първите седем месеца на годината дълговете на стационара са намалели със 100 000 лв. в сравнение със същия период на миналата година, когато управител на лечебното заведение е бил д-р Добрев и към 31 юли 2008г. вече са 37 000 лв.

Д-р Илковски информира, че в момента обжалва заповедта за своето освобождаване, както и решението на общинския съвет. Той съобщи още, че съществува опасност персоналът в лечебното заведение да остане без заплати, тъй като няма официално назначен от общинския съвет временно изпълняващ длъжността управител. Преди време местни парламентаристи и ръководството на общината на среща се обединиха около становището д-р Зиколова, досегашен заместник управител, да представлява болницата до следващо решение.