Аз съм Българка
Аз съм Българка / RadoslavParvanovPhotography

В изискания български ресторант „МоМа” в град София бе представен официално Националният проект „Аз съм Българка!”. Идеята на 23-годишния професионален фотограф Радослав Първанов от Габрово, заел се да създаде цялостен образ, картина на България във фотоси, получи искрената подкрепа на хиляди българи по време на снимките, а и след това. 20 красиви българки и 2 деца, всички пременени в народни носии, позираха пред обектива на Радослав в общо ... сюжета на фона на знакови културни и исторически места в страната.
 

RadoslavParvanovPhotography
RadoslavParvanovPhotography


Габрово и регионът са представени в авторския му проект със сюжетите Габрово, ЕМО „Етър”, Боженци, Трявна и Дряново. Десет габровки участват в инициативата за популяризиране на родните забележителности и история.

На бляскавото събитие в столицата присъстваха всички участнички в на проекта, както и много гости. За пръв път пред публика бе презентиран специално създаденият филм с хронологията на снимките.

Бе открита представителна изложба с 30 фотоса, отразяваща най-добрите кадри от проекта.

Радослав Първанов представи своята работа и сподели своите виждания за продължението на проекта, както и за бъдещите изяви с готовите продукти. Той разкри, че предстои да експонира творбите си и да организира представянето им в Жеравна, Копривщица, Балчик и родния Габрово.
 

RadoslavParvanovPhotography
RadoslavParvanovPhotography


Габровци ще могат да се запознаят с работата на фотографа - автор и продуцент  на "Аз съм Българка!" през есента на 2017 година – уверява той.

Като заклет родолюбец, младият ентусиаст споделя, че не би пропуснал да разкаже в Габрово за цялата концепция и с гордост да покаже заснетото в Габровска област.

Идеите му се простират много по-далеч от изградените 30 сюжета. Авторът има намерения да разшири образа на България, като включи още места, за да обходи географски останалата част от страната.

 

RadoslavParvanovPhotography
RadoslavParvanovPhotography

Следващите му идеи ще доизградят българската картина, като заснеме още българи на различна възраст и така успешно да състави колекция на традиционния български бит и култура в съчетание с материалното ни наследство.

„Аз съм Българка!” е родолюбив фотографски проект, дело на фотографа Радослав Първанов. Снимките са заснети в периода октомври 2014 – декември 2016 година. Те обхващат по-голямата част от България и в него взимат участие 23 българки и две деца. Заснети са 30 сюжета, сред които Старият Пловдив, Централен военен клуб София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, Полята с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите-Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, Житени поля, Лавандулата, Паметника на Свободата - Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна, Враца, Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Кюстендил, Люлките на християнството – София, Дряново и Етнографски музей на открито „Етър” през зимата. Сюжетите са 30, но местата като разновидности са 39.