Първо място в конкурса
Първо място в конкурса / ОДМВР-Габрово
Приключи областният етап от националния конкурс за рисунка на тема „Аз и Детското полицейско управление“. Конкурсът се провежда в рамките на националната програма „Детско полицейско управление“. През октомври 2016 г. в Габровска област отвориха врати четири детски полицейски управления към НУ „Васил Левски“-Габрово, СУ „Васил Левски“-Севлиево, СУ „Максим Райкович“-Дряново и СУ „П.Р.Славейков“-Трявна, в които членуват 111 доброволци-третокласници.

Проектът включва обучения за деца в няколко направления: запознаване с дейността на полицейските служби, оказване на първа долекарска помощ /при ухапвания, измръзване, фрактури, изгаряне/, детска полицейска лична защита, безопасност на движението, действия при извънредни кризисни ситуации, бедствия и пожари, а в модула „Здраве, етика и право“ са включени теми, свързани с християнските празници, с вредата от употребата на цигари, алкохол и наркотици, и др.
 

ОД МВР Габрово
ОДМВР Габрово

         
В програмата „Детско полицейско управление“ е заложено и провеждането на национален конкурс за детска рисунка. През февруари в определените за Габровска област училища бе проведен неговият общински етап. Съгласно изискванията за участие, децата имаха възможност с помощта на моливи, бои, пастели и др. художествени техники да представят наученото през първия срок.

Ръководствата на четирите детските полицейски управления отличиха по три творби, чрез които всяко детско управление да участва в областното ниво на конкурса. Жури, съставено от представители на ОДМВР-Габрово и Регионално управление на образованието, разгледа рисунките и определи трите най-добри, които ще представят Габровска област в националния етап на конкурса.
 

ОДМВР Габрово
ОДМВР Габрово

         
Първо място в областното ниво спечели Марина Борисова Илиева от СУ „Максим Райкович“-Дряново. На второ място бе класирана рисунката на Емили Мария Николаева от НУ „Васил Левски“-Габрово, а с трето място бе отличена творбата на Найлян Наимова Ахмедова от СУ „Максим Райкович“-Дряново.