Автобус на ОПТ изгоря. Пострадали няма.
Автобус на ОПТ изгоря. Пострадали няма. / Дарик Габрово, архив
Автобус на ОПТ изгоря. Пострадали няма.
55825
Автобус на ОПТ изгоря. Пострадали няма.
  • Автобус на ОПТ изгоря. Пострадали няма.

Автобус на Общински пътнически транспорт - Габрово, в който не е имало пътници, изгоря тази сутрин. Преди инцидента той е изпълнявал  курс по линията Габрово-София.  На магистралата загубил мощност и шофьорът спрял на бензиностанция. Пътниците почти веднага са качени на преминаващ автобус, а междувременно от дружеството в Габрово е изпратен друг.

 Връщайки се към Габрово, до село Сопот, по време на движение, двигателят на празния вече аварирал автобус се запалил. Шофьорът започнал да го гаси с пожарогасител, като на помощ се притекли и хора от преминаващи коли. Водачът подал сигнал на телефон 112, но до пристигането на пожарната, автобусът изгорял напълно. Причините за пожара се изясняват.

„Инцидентът е изключително неприятен, но най-важното е, че няма пострадали хора. За съжаление никой не е застрахован от такива инциденти. Изненадани сме, тъй като автобусът е нов - само на три години. В ситуацията е реагирано изключително адекватно, без да се поемат излишни рискове.", каза управителят на дружество Общински пътнически транспорт Екатерина Караколева.

Автобусът е нов, лизингов, произведен е през 2009 година, има пълна застраховка, и е преминал ежедневния преглед от механика.  В момента на мястото на инцидента са служители на ловешката полиция.

Ръководството на Общински пътнически транспорт - Габрово изказва благодарност на всички преминаващи шофьори, които са помогнали в гасенето на автобуса.