Андрей Андреев: Обичам да помагам на хората
Андрей Андреев: Обичам да помагам на хората / Андрей Андреев, личен архив

"Обичам да помагам на хората", казва в голямо интервю за вестник "100 вести" Андрей Андреев, който мечтае да учи социални дейности.

Двайсетгодишният Андрей Андреев е един от тримата габровски абитуриенти, които обитават наблюдаваното жилище в Поповци и имаха честта да бъдат сред поканените на приема на президента и бала на зрелостниците от социалните домове в страната в резиденция „Бояна“. Какво планира да прави с живота си занапред момчето, прекарало досегашните си години в домове и социални институции? Какви са мечтите му, какво не му достига и с какво е по-добър от младите хора, които имат семейства? - "100 вести" предлага едно уникално интервю с млад човек, който споделя своите виждания за живота.

От водещата статия на изданието научаваме, че габровска титла в Националнияшампионат по планинско бягане! Мартин Понев триумфира със златото от надпреваратана 8000 метра при юношите старша възраст в Пирдоп. Възпитаникът на местния клуб поспортно ориентиране „Узана“, който в първенството по планинско бягане се състезава секипа на благоевградския СК „Младост 2012“, измина дистанцията от 8 километра, с530 метра положителна денивелация, за 40 минути и 23 секунди. С минута и 18 секунди по-бавен от Мартин беше шампионът при младшата възраст Георги Гергов от „Атлетик-Стратеш“ (Ловеч), който грабна среброто, а бронзовото отличие, с 42.15 минути, взеГеорги Ланджев от „Атлетик-90“ (Луковит).

Други теми от "100 вести":

Държавната строителна компания в Китай заяви интерес към строителството на тунелпод връх Шипка. Това стана ясно по време на проведена среща днес на областния управител на Габрово Николай Григоров с Уанг Фуганг маркетинг мениджърнакомпанията за Цен-трална и Източна Европа, и председателя на Съвета на директоритена „Главноуправление строителство и възстановяване” ЕАД ген. Радослав Пешлеевски.

Габровският отбор по роботика Калин Петров, Деян Георгиев, Венислав Петров,Даниел Димитров и Орлин Димитров - се върна от Националната междууниверситетсканадпревара „Празници на роботиката и мехатрониката 2014“, проведена на 26 и 27май в ТУ „Ангел Кънчев“ в Русе, с две първи и две трети места. „В събитието бяхавключени няколко блока - състезателна част на ученици от местнитеучилища надпреварамежду университетите и демонстрационна част, в която всеки единучастник показа своите умения по характерните за роботиката дейности като конструиране, писане на програмни продукти и т.н. - разказа ОрлинДимитров председател на клуба по роботика към ТУ.