/ Община Габрово
Пътищата в общината са почистени и се обработват. Снежната покривка в централна градска част е около 15 см., във високите части на общината до 35 см.

Пътните настилки в областта са почистени и опесъчени, проходими при зимни условия. На прохода Шипка температурата е минус 7 градуса. Пътната настилка е обработена, снежната покривка е около 40 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.  

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Снежната покривка там е 40 см, температурата е минус 7 градуса. ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места без електроснабдяване. Времето в Габрово е облачно със слаб снеговалеж, температурата на въздуха е минус 4 градуса, а влажността - 89%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Налице са предпоставки за бразуване ледени висулки по покривните конструкции на сградите, във връзка с това напомняме на гражданите да бъдат особено бдителни в близост до фасади на сгради.

Бъдете внимателни при движение покрай сгради с опасно надвиснал сняг и висулки и при възможност ги избягвайте. Водачите на автомобили, преди да паркират, е необходимо да се уверят, че няма опасност от падане на ледени късове.
 
Прогнозата за времето:

Атмосферното наляганe e по-ниско от средното за януари и през деня още ще се понижи. Днес от север-северозапад ще продължи да нахлува студен въздух.

След временно разкъсване на облачността от запад бързо ще се заоблачи и по-късно след обяд в Западна България ще завали сняг. Вятърът от северозапад отново ще се усили, ще е умерен и временно силен. Максимални температури между 0° и 5°.

Над планините преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността и повече слънце. След обяд от запад облачността бързо ще вплътни и в масивите от Западна България ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра - около минус 11°.