7 катастрофи за ден в Габрово
7 катастрофи за ден в Габрово / Дарик Габрово, архив

За два часа служители на "Пътна полиция" установиха 7 водачи, неосигурили предимство на пешеходци, пресичащи на обозначени пешеходни пътеки, информират от полицията.  Специализираната полицейска операция по контрол над водачите относно осигуряването на предимство на пешеходци, е проведена на 14.11.2012 г., за времето от 16.00 ч. до 18.00 ч., в Габрово. Констатирани са 7 нарушения, като на водачите, отнели предимството на пешеходци, са съставени актове.

Междувременно от сектор "Пътна полиция" напомнят на всички водачи, че автомобилите им вече трябва да са приведени в готовност за движение при зимни условия. Минималното оборудване към момента включва подходящи гуми и функционираща система за почистване на предното стъкло /незамръзваща течност и работещо устройство/. Призивът към шофьорите е и да бъдат с повишено внимание и да спазват дистанция - дъждовното и мрачно време, както и мократа настилка създават предпоставки за възникване на пътни инциденти.

Само вчера - от 08.00 ч. до 20.00 ч., в Габрово са регистрирани 7 катастрофи с нанесени материални щети. Всички те са се случили именно поради подценяване на пътната обстановка - движение с несъобразена с пътните и метеорологични условия скорост и неспазване на дистанция.