5 000 лв и три дни в Брюксел за лого на оперативните програми
5 000 лв и три дни в Брюксел за лого на оперативните програми / netinfo

5 000 лв и три дни в Брюксел, е наградата, която е обявена за победителя в конкурса за общо лого на новите оперативни програми за периода 2014 г. - 2020 г. Тази информация разпространиха от Областния информационен център в Габрово.

Решение за използване на общо лого на оперативните програми през следващия  програмен период е взето на днешното заседание на Министерския съвет. Според зам.-министър председателят  и министър на правосъдието Зинаида  Златанова досегашната  практика за използване на индивидуални лога на отделните оперативни програми е показала незадоволителен резултат.

Конкурсът е отворен и  не поставя никакви ограничения  за възраст, националност и професионален  ценз. Изискванията към  кандидатите са минимални. Всеки желаещ може да участва като изработи проект на лого и слоган в програма за векторна графика, представи цветен и черно-бял вариант на изображението на български и английски език, представи предложението на хартиен и на електронен носител, представи кратко описание на замисъла и идеята на изображението.

Предложението трябва да се изпращат на адреса на Министерски съвет до 17:00 часа на 1-ви октомври 2013 г.

Предложенията ще бъдат оценявани  от комисия, състояща се от представители  оперативните програми, Съюза на българските  художници, Съюза на българските  журналисти и т.н. Оценка на предложенията  ще се прави и от широката общественост чрез Фейсбук.

Освен първата награда от  5000 лв. и тридневно пътуване за двама дo Брюксел, са предвидени още 3 000 лв за второ място, 1 000 лв за трето място и 500 лв за Фейсбук страница.