431 бебета са родени в Габрово през миналата година
431 бебета са родени в Габрово през миналата година / DarikNews.bg

431 бебета са родени през 2014 г. в отделението по Акушерство и гинекология в МБАЛ "Д-р Тота Венкова". 223 от тях са момичета, 208 са момчетата. 74 по-малко са бебетата, появили се на бял свят в Габрово през миналата година в сравнение с 2013-та. Емиграцията и застаряващото население са основните причини за това.

Тези данни изнесе завеждащият отделението д-р Илиан Митев.

Той благодари на колегите си и отчете, че макар годината да е била тежка има стремеж към подобряване на качеството на обслужване.

"Макар това да не е християнски празник, това е празник на нашия народ", каза пред гостите и персонала на отделението д-р Цибрянска, която бе поканена от бившите си колеги да се включи в отбелязване на 21 януари. Известната лекарка получи специален букет от кмета Таня Христова.

"Няма по-хубаво от това да има приемственост. Най-важното е на този ден да има ето такива мънички човечета, които осмислят живота на всеки от нас", каза емоционално кмета Таня Христова и постави в центъра на вниманието бебето Виктория и нейната майка.

Бебето, което заедно със своите родители, стана важна част от празника 21 януари е Антония. Тя е дошла на този свят на Антоновден и така е получила името си. Гинка Баева и Десислав Стефанов са щастливите родители.