40 габровци ще получат сертификати по програма Леонардо да Винчи
40 габровци ще получат сертификати по програма Леонардо да Винчи / Дарик Габрово, архив

 

Около 40 габровци над 55 години ще получат днес своите сертификати за успешно завършени курсове по Бизнес английски език, Компютърни умения, Социални компетенции и Физически дейности и здравословно хранене. Церемонията по връчването на дипломите ще започне в 17.30 часа във фоайето на Габровската търговско-промишлена палата.  

През август и септември хората се обучаваха по предварително разработена методика, учебни помагала и програми за он-лайн обучение в рамките на проект "Учебна среда за повишаване трудоспособността на заетите лица над 55 годишна възраст", финансиран по Програма Леонардо да Винчи на Европейския съюз.

Целта на курса беше да се разработи подкрепяща учебна среда за повишаване на трудоспособността на заетите лица над 55 годишна възраст, да се насърчи промяната в нагласите на работодателите и работниците по отношение на имиджа на работната сила над 55 годишна възраст, както и да се предоставят атрактивни възможности за професионално обучение както за работодателите, така и за работниците.