40 брезички бяха засадени в Севлиево
40 брезички бяха засадени в Севлиево / netinfo

 

 Кметът на Севлиево Йордан Стойков и колегата му  Роман Смогожевски от побратимения полски град Легионово засадиха днес дръвчета на обновената ул."Никола Петков"

  Със засаждането на 40 брези в разделителната ивица на улицата завършва един проект,  започнал преди 18 месеца.През април миналата година бе подписан споразумителен протокол между Национална агенция „Пътна инфраструктура" и Община Севлиево за рехабилитация на тази улица.В резултат на това ул."Никола Петков", в отсечката от светофарите до изхода за Габрово, с дължина 2, 4 км.  е преасфалтирана  и са подменени тротоари на площ от 8 000 кв. м.

Общата инвестиция на обекта е 2 мил. лева, като част от тях  са осигурени от НАПИ , а другата част от бюджета на Общината.

    „Тук сме защото българската традиция повелява, че дървото е символ на дълголетието и приемствеността.В тази връзка  ми се иска брезичките, които ще посеем заедно с вас да са израз на желанието да живеем в един по-чист и по-подреден град", каза кметът Стойков на присъстващите ученици от ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров", които се включиха в инициативата.Той благодари и на Ротари клуб Севлиево, осигурили част от посадъчния материал.