350 творби за конкурса Приказките на гората
350 творби за конкурса Приказките на гората / Дарик Габрово, архив

 Над 350 творби получи Дирекцията на Природен парк „Българка" във връзка с обявения конкурс на тема: „Приказките на гората". Конкурсът се проведе в направленията   литература, изобразително изкуство, мултимедийни презентации. Бе обявена и специална категория за детско творчество: „Детски парк сред природата в моите мечти"- за виждането на младите хора за детски екопарк, изразено чрез макет, описание, рисунка или чертеж.

 Според директора на парка инж. Мая Радева, представените творби са изключително интересни, разнообразни и колоритни - показват отношението на децата към гората от няколко аспекта: като неотменна част от детските приказки, свързана с магията на добрите феи и приказните герои; от друга страна гората като местообитание за животни и растения, дом и убежище, мощен филтър за въздух, вода и почва; третата гледна точка по темата е грижата за опазване на гората от пожари, сечи, унищожаване.

  Дирекцията на Природен парк „Българка" кани участниците в конкурса на 6 април 2012г. от 14,30 часа в Конферентната зала на Дома на хумора и сатирата за обявяване на резултатите и награждаване на отличените. Там ще бъдат показани и най-добрите творби във всички възрастови групи.