31 награди бяха връчени на бала на доброволците в Габрово
31 награди бяха връчени на бала на доброволците в Габрово / Дарик Габрово

 За дванайсти пореден път в ИМКА-Габрово бе отбелязан международния ден на доброволците. Традиционната празнична церемония събра доброволци и младежки работници от общините в областта, както и представители на местни власти и родители, учители и други граждани. Гости на празника бяха и зам.-областният управител Търкаланов, началникът на Регионалния инспекторат за образование Георги Маринов и  Галина Михнева - директор на ГТПП Габрово.

 

31 награди бяха връчени на бала на доброволците в Габрово
netinfo

Като действащ Регионален център за работа с дорбоволци, част от мрежата на Националния алианс за работа с доброволци, ИМКА-Габрово поздрави всички гости и отчете резултатите от своята работа, като акцентира на иновативните практики за популяризиране на възможностите за доброволчество в общините от областта -  Базара, който бе проведен преди 2 месеца, осъществяването на 6 доброволчески акции в един ден в областта, участието в Национ анланата кампания «Дарете час», както и разширяването на партньорството с Габровската Търговско промишлена палата и издаването на Наръчник с добрите практики, в рамките на дейността на Европейски информационен център Европа директно, домакинстван от нея.

 

„ Щастливи сме, че през Европейската година на доброволчеството имахме възможност да провокираме позитивно за доброволческо участие различни групи граждани - младежи ученици, млади родители, представители на местни фирми и обществени организации. Палитрата на наградените със званието доброволец на годината е много широка например по възраст от 13 до 81 години. Измежду наградените има представители на всички общини в областта - младежи ученици, струденти, родители, както и представители на местния бизнес - Фирма „СТЕАН" ООД и Бизнес сдружение „Севлиево - 21 Век". На всички наградени и на техните семейства - Бладодарим!!! Вярваме, че много други хора ще се присъединят към групата на доброволците в габровска област през 2012 година и ще намерят време , сили и енергия за да правят добро. А всяко добро и всяко усилие за позитивна промяна на общността носи многократно удолетворение и радост!" - заяви Антоанета Янкабакова, директор на ИМКА Габрово