2007 - една от най-успешните за Габровската болница
2007 - една от най-успешните за Габровската болница / netinfo
Изминалата 2007 година бе една от най-­успешните години в история на Габровската областна болница. Лечебното заведение освен финансова стабилност, показа тенденция към качествено нов растеж, каза за Дарик директорът на многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Тота Венкова” д-р Божидар Паралчев.

През годината е създадена информационна връзка между отделението по патология, операционния блок и хирургично отделение, открит е  информационен портал, разкрит е и действащ сектор по химиотерапия разполагащ с ВИП стая. Болницата попадна в класацията "Гепард", на вестник "Пари", за най-динамично развиващи се компании, заемайки 8 място от 50 фирми в Габровска област по ръст на нетните приходи от продажби за 2005 година спрямо 2003 година.

Според д-р Паралчев другите постижения са свързани с въвеждането на нови оперативни техники в областта на травматологията, интензивното лечение, хирургията, урологията, офталмологията, гастроентерологията, закупуването на нова медицинска апаратура, придобиването на нови специалности от медици в лечебното заведение, специализацията на лекари в чужбина и възстановяването на диетичното хранене на пациентите и столовото хранене за персонала.