2 млн. и 200 хил. лв за ремонт на ул. Стефан Караджа и бул. Могильов
2 млн. и 200 хил. лв за ремонт на ул. Стефан Караджа и бул. Могильов / netinfo

2 млн и 200 хил. лв ще получи Община Габрово за ремонта на кръстовището на ул. “Стефан Караджа” и бул. “Могильов”, каза кметът на Габрово Томислав Дончев. Средствата са отпуснати с Министерско постановление от 22 юли 2008 година. Проектът за реконструкция на кръстовището е подписан през септември 2007 година. Според него, Общината е трябвало да получи 1 млн. и 300 хил. лв. при обща стойност на проекта около 2 500 000 лв.

Строителните работи реално са стартирани, но спряха заради забавяне на финансирането, каза кметът Дончев. До 10 дни той ще подпише ново споразумение с Министерството на регионалното развитие за получаване на средствата. След като бъдат освободени тези над 2 млн. лв, строителните работи ще могат да продължат.

Те включват разширяване и пълно асфалтиране на пътя, изграждане на нови подземни комуникационни мрежи, поставяне на тротоари и бордюри и нова светофарна уредба. До края на строителния сезон ще бъдат извършени основните дейности по обекта. Ще има частично ограничаване на движението в едната лента, но не и пълното спиране на движението през кръстовището, каза още кметът.