19-годишният студент е бил в първи курс и не е минал още дори един изпит
19-годишният студент е бил в първи курс и не е минал още дори един изпит / DarikNews.bg, архив

19-годишен студент се самоуби в общежитието, това е водещото заглавие на вестник "100 вести" днес. Изданието дава подборности за трагедията, като уточнява, че момчето е от Монтана, първи курс и дори още не е минало изпити.

Надграждане на съществуващата подпорна стена и изграждане на панорамни тераси - това е причината втори ден багер да рови в коритото на река Янтра в центъра на Габрово, край сградата на Българския Червен кръст, научаваме още от изданието.

225 хиляди лева приходи от управление на недвижимо имущество очаква Община Трявна през 2014 година. Това показват данните в приетата от Общинския съвет Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост, е друга важна тема от изданието.

Технически университет - Габрово съобщи за нови оферти за студентски практики по програма „Еразъм“ в европейски фирми и университети извън България. Става въпрос за около 20 дестинации, в които учащите ще могат да натрупат стаж и опит по специалността, в която се обучават, да подобрят познанията си по чужд език и своята квалификация. Офертите обхващат учреждения в общо девет държави Германия, Гърция, Испания, Латвия, Полша, Хърватска, Словения, Унгария и Чехия. Това пише "100 вести".

Харизматичният италиански диригент Лучано ди Мартино бе звездата в оперния спектакъл „Мадам Бътерфлай“ на Старозагорската опера, която миналата година гостува в зала „Емануил Манолов“ в Габрово. Той е достатъчно познат на българската публика, говори отлично нашия език и е съпричатен към успехите и проблемите на българската култура. Интервюто може да се намери на последна страница на вестник "100 вести".