16 трудно подвижни хора са били превозени до урните от доброволци на ДНЕС
16 трудно подвижни хора са били превозени до урните от доброволци на ДНЕС / DarikNews.bg

16 трудно подвижни хора са дали своя вот на изборите за представители на Европейския парламент от Република България

с помощта на 7 доброволци, организирани от Гражданско движение „ДНЕС” в Габрово и Дряново. Това информират от организацията.

5 сигнали за нарушения са получени в приемната на "ДНЕС".

"Нарушенията са свързани със задържане на удостоверенията за легитимност на наблюдателите, представляващи „ДНЕС“ в Трявна и Севлиево, искане на имена и лични данни от представители на ПП „АТАКА“ в Габрово, и липсващи лепенки върху малката кутия за отрязъците след гласуване в секции № 72 и 73 в Габрово.

7 доброволци се отзоваха на призива на Гражданско движение „ДНЕС” и дойдоха с личните си автомобили в гражданската приемна на движението в Габрово и при общинския координатор в Дряново да помагат на трудно подвижни самотни възрастни хора и граждани с опорно двигателни и зрителни проблеми в нашата област, като им осигуриха безплатен превоз до секциите за гласуване на изборите за представители в Европейския парламент от Република България.

До 17:00 ч. 16 граждани в общините Габрово и Дряново потърсиха и получиха доброволческа помощ от Гражданско движение „ДНЕС”.

От РИК-Габрово вчера излязоха с решение, че действията на представители на "АТАКА", свързани с получаване на информация за имена на наблюдатели в СИК, не са нарушение на закона.