1574 риболовни билета са издадени в Севлиево
1574 риболовни билета са издадени в Севлиево / netinfo
1574 риболовни билета са били издадени през 2007 г. в Севлиево. Общият брой на издадените в областта билети са 5240. Сред най-търсените са годишните любителски билети, които струват 25 лв. Те важат за една година от датата на тяхното издаване.

Шестмесечните билети, които струват 15 лв, пък важат за 6 месеца от датата на издаването им, а не както беше от 1 януари до 30 юни или от 1 юли до 31 декември на съоветната календарна година. Риболовците с по-малки доходи предпочитали тези билети, но при внезапни проверки е установявано и че някои от любителите на въдицата си вадят именно такъв билет, за да спестят пари. През изминалата година за пръв път бяха въведени седмичен билет, който струва 4 лв. и месечен от 8 лв. Мъжете над 65 г. и жените над 60 г. получават билет срещу половин такса.

Децата под 14 години и хората с увреждания имат право на безплатен риболовен билет. За съжаление служителите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури не веднъж са залавяли рибари с билети на имената на децата им. През изминалата година инспекторите от агенцията са наложили санкции на бракониери на стойност над 100 000 лв. От тях от съда са отменени не повече от 6-7 хил. лв.