100-те дни на правителството са успешни, предстои още много работа, смята депутатът д-р Иван Иванов
100-те дни на правителството са успешни, предстои още много работа, смята депутатът д-р Иван Иванов / netinfo

100-те дни на правителството на ГЕРБ са успешни, каза в Севлиево народният представител д-р Иван Иванов. Той не приема упреците на опозицията за не съвсем успешно управление и е на мнение, че е нормално една опозиция да говори така, тъй като тя трябва да предлага теза, обратна на управляващите. „Мисля, че работата на правителството през тези 100 дни беше доста ползотворна, доста неща се свършиха и не мога да приема тези неоснователни упреци, че едва ли не никой не работи", категоричен е депутатът.

Той не отрича, че в началото е имало период на сформиране на екипите и правителството, което се е сторило на опозицията като забавяне. „Смятам, че колелото се завъртя. Сега се започна с определени промени, които са точно на място, а в резултат на работата от 100-те дни, вече влязоха много законопроекти. Заради това в следващите няколко месеца ни предстои много работа", каза още д-р Иванов.

Народният избраник смята, че 100-те дни са успешни, въпреки икономическата криза, тъй като правителството е предприело много правилни мерки в посока за борба с кризата. Твърденията, че нямало антикризисна програма не били верни, тъй като ГЕРБ имала такава още преди изборите. Иван Иванов е на мнение, че има динамика на мерките, както и че програмата ще се допълва с нови идеи. Голяма част от тях идвали и от срещите на депутатите с хората.