100 % салса с Калин Вельов и латино групата „Тумбаито”
100 % салса с Калин Вельов и латино групата „Тумбаито” / Община Севлиево

По покана на Община Севлиево първата по рода си латино формация „Тумбаито” и Калин Вельов ще гостуват в града на 10 юли, четвъртък. Концертът под наслов „Лято с латино настроение” ще се проведе на пл. „Свобода” от 21:00 часа.

Групата изпълнява 100% танцувална салса и има зад гърба си концерти със световно известните Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales, както и участия в клубове на международни салса фестивали в България, Румъния, Турция, Македония и Кипър.

Репертоарът е подбран специално за почитателите на латино музиката. В него са включени песни на Buena Vista Social Club и световни евъргрийни в латино аранжимент.

През изминалата година група издаде свой албум с латино кавъри на най-популярните български песни от 60-те и 70-те години, аранжирани в латино версии от Тумбаито. Сред тях са „Ропотамо“, “Нетърпение“, „Една Девойка ме Попита“, „Урок по Танци“, „Болката от Ляво“, „Тъмнокосо Момиче“, „Сбогом Море“, които са присъствали в челните позиции на музикалните класации на български електронни медии.

100  салса с Калин Вельов и латино групата Тумбаито
netinfo