10 години - Обществен дарителски фонд Габрово
10 години - Обществен дарителски фонд Габрово / Дарик Габрово, архив

 

 Децата от ОДЗ „Дъга" ще духнат 10 свещички по случай 10 годишнината на Обществения дарителски фонд - Габрово. Инициативата, която ще се проведе на 12-ти декември, е част от празненствата по повод годишнината. Предвидено е децата да изрисуват 10 уникални дарчета, които са запазеният символ на дарителството в Габрово.  В библиотеката на детската градина ще се открие изложба със снимки на старо Габрово, картини със стари къщи през погледа на децата и новогодишни картички, нарисувани отново от малчуганите от ОДЗ „Дъга".

Директорката на детското заведение - Красимира Колева, отправи специална покана към екипа на Фондацията да отпразнуват заедно годишнината, защото през годините градината неведнъж е била подпомагана в рамките на различни инициативи на ОДФ - Габрово.

За пръв път тази година дарчетата промениха своя облик и всяко едно е уникално, изрисувано от деца на възраст между 3 и 10 години. Вече 10 години дарчето е запазеният символ на обществената фондация в Габрово, който всеки направил дарение, получава в знак на признателност. Екипът на Фондацията се надява тази година общият брой на всички разпространени през последните 10 години дарчета да достигне 10 000.

В месеца, когато най-често се сещаме за дарителството и за  малките неща, с които можем да зарадваме някого, Фондация Обществен дарителски фонд - Габрово вече стартира подкрепата си за инициативи, насочени към работата с деца със специални образователни потребности.

Каузата може да обедини усилията на различни институции, организации, бизнес и индивидуални дарители, които са съпричастни към проблемите и живота на тези деца. Всички, които желаят да инициират дейности в тази връзка могат да се свържат с Фондация Обществен дарителски фонд - Габрово на адрес: odf_gabrovo@abv.bg.