Спешно инвентаризират спешните отделения
Спешно инвентаризират спешните отделения / netinfo

С писмо на заместник министъра на здравеопазването д-р Матей Матеев се нарежда на директорите на ЦСМП да извършат бърза инвентаризация на спешните отделения. Искането е във връзка с преминаването на отделенията към областните болници след влизане в сила на подготвеното изменение и допълнение на нормативната база (Наредба 29, Закона за лечебните заведения и Правилника за устройство на Центровете за спешна медицинска помощ).

Списъкът с апаратурата, която ще бъде прехвърлена, трябва да се представи днес в министерство на здравеопазването. "Недоумяваме как може ведомството да бъде сигурно в приемането на предложените от него промени в закона. Не можем да разберем защо никой не се интересува от мнението на хората, работещи в системата на спешна помощ". Това коментираха за Дарик радио медици от Габровския център.

Според тях тези промени ще върнат спешното здравеопазване най-малко 10 години назад. Подготвените изменения са голяма грешка, която ще рефлектира върху пациентите и най-вече върху тези, които не са осигурени.