Зрителска подкрепа не достигна на New 5 за Евровизия
Зрителска подкрепа не достигна на New 5 за Евровизия / Дарик Добрич
Зрителска подкрепа не достигна на "New 5" за Евровизия
50811
Зрителска подкрепа не достигна на "New 5" за Евровизия
  • Зрителска подкрепа не достигна на "New 5" за Евровизия

Със смесени чувства на щастие и разочарование се прибира от София добричката младежка група "New 5", която бе на крачка от победата във финала на българския конкурс за Евровизия. Това споделиха от състава за Дарик радио. Победител в надпреварата стана певицата Софи Маринова, която ще представя страната ни на европейския песенен конкурс през май в Баку, Азербайджан. "New 5" останаха на второ място в надпреварата, като те всъщност имат равен брой точки от двата вота - на зрителите и на Академията, с победителката, но са с по-малко пуснати за тях sms-и. Гласувалите за нас бяха много, но не достатъчно, коментира вокалният педагог на младежите Милена Пеева и добави "България загуби, че не избра "New 5" да я представи на Евровизия".

Тя сподели още, че ще направи всичко възможно да запази целостта на групата и прогнозира, че ще можем скоро, след като си починат и осмислят участието в българската Евровизия, отново да ги виждаме по сцените на различни форуми.

Добричката група "New 5" получи първо място на полуфинала на песенния конкурс в България от Академията от музикални творци, които оценяваха изпълненията, но след финала, зрителите я класираха на 3-о място. Иван, Ева-Мария, Иванина, Ралица и Деница са ученици в СОУ "Св.Климент Охридски" Добрич.

Чуйте реакцията след финала на българската Евровизия на Милена Пеева и New 5 в аудиото.