Златна книга за Златна Добруджа
Златна книга за Златна Добруджа / РБ "Дора Габе" - Добрич
В РБ "Дора Габе" съхраняват и факсимилното издание на книгата
По повод 77-годишнината от Възвръщането на Южна Добруджа към пределите на България, по инициатива на Регионална библиотека „Дора Габе” Добрич и благодарение на дългогодишната родолюбива дейност на изтъкнатите историографи, краеведи и родоведи Любен Бешков и Веселин Бончев, излезе от печат факсимилно издание на "Златна книга за Златна Добруджа" под редакцията на Хр. Цанков-Дерижан, София, 1940 г.

Ценното издание дава възможност за съхраняването на оригинала в сектор Краезнание, както и за по-доброто популяризиране на местната история. Освен на място в сектор Краезнание, на сайта на библиотеката в рубриката Дигитална библиотека http://www.libdobrich.bg/info.php?id=245 , в навечерието на 25 септември – Празникът на Добрич, библиотеката публикува пълнотекстово съдържание на книгата, което ще даде  възможност на посетителите от всяка точка на света, да се запознаят със съдържанието на книгата и да усетят възторга на именити българи от така жадуваната свобода на Добруджа. 
 
През 1993 г. на страниците на вестник „Добруджанска трибуна” бележитият добруджански историограф Любен Бешков публикува статия с апел към добричката общественост за издаването на фототипно издание на Златна книга за Златна Добруджа, който е включен в предговора на новото издание.
 
Като част от регионалните дейности, с подкрепата на Министерството на културата, през 2017 г. в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” бе извършена реставрация на 30 броя вестници - „Зора”,  „Днес”, „Вечер”  и „Час”, както и брой на в. „Златна Добруджа”, извънредно изд. на Зем. Задруга от 7 септ. 1940 г., излизали през месеците август - септември 1940 година, отразяващи знаменателните за Добруджа събития от 1940 година. Старите периодични издания се съхраняват в Регионална библиотека „Дора Габе” и могат да се ползват в сектор Краезнание от всички, които проявяват интерес към българската история.