/ СУ "Кирил и Методий"
 Снежана Стоянова от Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ в Добрич - капитан на училищния отбор „Хегемон“, за пореден път взе златен медал от Националния географски фестивал. Както и миналата година, тя е първа в България при своите връстници на тазгодишната  „Географиада”.
 
Български географски фестивал `2019 се проведе за пети пореден път, като тази година домакин на най-голямото географско събитие беше град Стара Загора. Във форума участва за четвърта поредна година и представителният тим „Хегемон“ на добричкото училище в състав: Снежана Стоянова, ХIа клас, Йоана Йорданова, IXa клас, Симона Богашева, VIIб клас и Никола Балчев, VIIб клас, с ръководители Станислав Полименов и Красимира Демирева.

Десетокласничка от СУ „Св.св.Кирил и Методий” – национална шампионка по география
 
Добричките представители отново влязоха в челната десетка на отборната надпревара „Географиада“, състезавайки се с още 41 тима от цялата страна. Състезанието се проведе в два кръга: квалификационен (писмен предварителен, състоящ се от 60 въпроса, които всеки четиричленен екип заедно обсъжда и решава в рамките на 70 минути) и мултимедиен тест, състоящ се от 20 въпроса, за който се класират само първите 10 отбора от предходния кръг.
 
В първия етап „Хегемон“ от Добрич се класира на четвърто място (с 242 от 300 възможни точки) при оспорвана конкуренция и разлика между отборите от една до няколко точки. Същото класиране се запази и в заключителния етап на надпреварата. Така отборът на Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ от Добрич затвърди мястото си сред най-добрите в България.
 
Александър Йорданов представя книгата си "Патриотични уроци" в Добрич

В индивидуалното състезание „Разходка с изненади“, част от Националния географски фестивал, единайсетокласничката Снежана Стоянова завоюва първо място сред всички свои връстници, участвали в състезанието.
 
Учениците бяха разведени из центъра на Стара Загора, като по време на обиколката изслушваха и запаметяваха максимално географска и историческа информация за града и региона.

След това те решаваха тест в рамките на 30 минути, в който отговаряха на въпроси върху текста и фактите, които са запомнили. С няколко точки по-малко от максималните възможни Снежана се оказа най-находчива и паметлива сред всички единадесетокласници от България, с което заслужено завоюва златен медал в своята възрастова група.