Зимата се завърна
Зимата се завърна / Дарик Добрич

Облачно със слаб снеговалеж ще бъде времето в Добрич, сочи прогнозата. Температурите ще варират от -8 до +1, като през деня градусите ще падат и постепенно минималните стойности ще достигнат -13, а максималните -5. През нощта срещу понеделник се очакват градуси до -19. Вятърът ще се усилва следобед и ще се ориентира от север.

Заснежени са пътищата в Добричко, съобщават от Областно пътно управление. 9 машини на пътноподдържащата фирма обработват републиканската мрежа. Сутринта се работи по направленията Добрич-Варна, Добрич-Силистра, в район Тервел и др. В Добрич температурата е -5 градуса.
ОПУ-Добрич призовава водачите да шофират с повишено внимание и да се съобразяват с конкретната пътна обстановка.

Почти в цялата страна ще вали сняг. Ще има виелици и навявания. Само по Черноморското крайбрежие валежът ще е от дъжд и сняг, съобщава НИМХ-БАН. Там ще духа силен североизточен вятър. Валежът ще е от дъжд и сняг. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Вълнението на морето е 4-5 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

В планините ще вали сняг. Вятърът ще е умерен до силен, от източната четвърт. Температурите ще се понижат още и максималната на 1200 м ще е минус 3 градуса, на 2000 м се очакват около минус 8 градуса.

В понеделник валежите от запад ще спират, най-късно в - Североизточна България, където ще се задържи и ветровито; в останалите райони вятърът ще отслабне. Облачността ще е предимно значителна, но временни разкъсвания ще има над Западна България.

Температурите и през деня ще остават отрицателни. Във вторник през деня ще бъде почти без валежи, временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над североизточните райони. Минималните температури ще се понижат на места докъм минус 10 градуса. През нощта срещу сряда в Южна България отново ще завали сняг.