Жълт код заради ниски температури
Жълт код заради ниски температури / Дарик Добрич

Жълт код е обявен в девет области на Северна и Източна България заради опасно ниски температури. Кодът е в сила за областите Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска, Добричка, Шуменска и Варненска. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Температурата в Добрич е минус 6 градуса, но се усеща по-студено. За утре се очаква градусите да паднат още - до минус 13. От понеделник времето ще бъде слънчево и по-топло с температури между минус 3 и 7 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Ще бъде студено, с максимални температури минус 6 - минус 4 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Всички автомобили, които пътуват по пътя от Варна за Бургас, трябва да бъдат с вериги на гумите, съобщиха от областното пътно управление във Варна. Настилките в региона са заснежени и заледени, видимостта е добра.

Автомагистрала "Хемус" е отворена, пътната й настилка е мокра в района на Шумен и Варна. На места е заснежена. Разрешено е движението в отсечките Варна - Златни пясъци, Варна - Добрич, Провадия - Дългопол - Айтос, Девня - Варна.
Магистрала "Тракия" в отсечката Бургас - Карнобат е затворена. Пътната настилка е мокра, в частта от Бургас до Карнобат е заснежена.
Дюлинският проход е отворен за движение за всички моторни превозни средства.

Ограничава се движението по републиканската пътна мрежа на тежкотоварни превозни средства над 10 тона във връзка с предстоящите празници.