избори
избори / netinfo
Четирима  са кандидатите, които  се конкурират за кметския пост в село Средище , община Кайнардажа,  в днешните частични избори за кмет на кметство. Претендентите са излъчени от четири политически формации - ГЕРБ , ДПС,  ВМРО и “Воля”. Сформирани са две секционни избирателни комисии на територията на населеното място, информират от  Общинската избирателна комисия в Кайнарджа.

До частичините избори се стигна, след като досегашният кмет Бейзат Исмаилов подаде оставка по лични причини. Временно изпълняващ длъжността  е Георги Василев.

От ОДМВР – Силистра  съобщават, че  са предприети мерки за осигуряване на добър обществен ред и сигурност по време на изборния процес. Изготвен е план и е сформиран временен оперативен щаб, който ще се грижи за законосъобразното протичане на изборите. Полицейски служители ще осигуряват охраната на изборните книжа и бюлетините по време на престоя им в сградата на общинска администрация – Кайнарджа и при транспортирането им от ОИК до изборните секции и обратно след приключване на изборния ден. Осигурена е охраната на помещенията за гласуване. Там няма да се допускат въоръжени лица или такива в нетрезво състояние, както и внасянето на предмети, опасни за живота и здравето на хората.