/ Архив
67-годишна жена е намерена мъртва в дома си в село Окорш, община Дулово, със следи от насилие. Според говорителя на прокуратурата в Силистра, Ивелин Чефалонов, сигналът е подаден вчера от близки на убитата.

След направен обстоен оглед на местопрестъплението, от криминалистите е установено, че убитата жена е Айшегюл С. Жената е умъртвена по особено жесток и мъчителен за нея начин, престъпление, което се наказва с доживотен затвор или затвор от 15-20 години, уточни пред журналисти днес Ивелин Чефаланов.

След огледа е установено, че извършител на убийството е 69-годишният съпруг на жертвата - Джибраим С. Той е задържан за 72 часа и предстои да бъде внесена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Според информация на съседи на жертвата, мъжът, който е бил с психични проблеми, често е предизвиквал скандали, за което жената е подавала сигнали в кметството. Тя е убита след пореден скандал, причината за който все още е неизвестна, уточниха от прокуратурата. Тепърва назначените експертизи ще доказват психичното състоянието на мъжа, както и дали е употребил алкохол в деня на убийството.