/ Thinkstock/Getty Images
Друга от Шабла хвърли 5 000 лева през терасата
76-годишна жена от град Тервел даде 40 000 лева на телефонни измамници. Те я подлъгали с вече познатата схема, че са полицаи и искат да заловят престъпници.

Жената била потърсена на 12 февруари на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Мнимият полицай заявил, че е необходимо да даде сума пари с цел залавяне на телефонни измамници.

Вижте каква е най-новата схема на телефонните измамници

Около 15.00 ч. по ул. „Хан Аспарух” в Тервел жената предала 320 лева и златни накити. След това отново й се обадили по телефона, като й обяснили, че е необходима по-голяма сума пари за залавянето на група престъпници.

На следващия ден - 13 февруари, в 8.00 ч., жената изтеглила от банка 40 000 лева и оставила парите на същото място, където ги предала на непознат първия път.

След като връзката с мнимия полицай прекъснала, разбрала, че е измамена и се свързала с РУ на МВР-Тервел. По случая е образувано досъдебно производство.

Все по-често отчитат случаи на рецидив при ало-измамите

По същата схема е измамена и 74-годишна жена от Шабла. Тя също получила обаждане, че ще помогне за залавяне на измамници и вчера изхвърлила през терасата на апартамента си 5000 лева.