Завърши турнирът по тенис за деца в Албена
Завърши турнирът по тенис за деца в Албена / КК Албена

Тенисисти от близо 20 клуба от България и Румъния взеха участие във второто издание на международния турнир по тенис за деца до 9 и 10-годишна възраст „Albena cup - kids tennis", съобщават от курорта. Състезателната проява е подкрепена от Министерството на физическото възпитание и спорта и продължи 3 дни.

В турнира при момичетата до 10 години шампионката на България Беатрис Спасова затвърди превъзходството си и дублира своя успех от пролетта, побеждавайки с 4-0; 4-1 Лилия Димова. В същата възраст при момчетата румънецът Дан Василе надделя над Николай Неделчев от Разград с 4-1; 4-2. При най-малките Поля Николова стана шампионка при момичетата, а Светлин Керемедчиев спечели първото място при момчетата.

Паралелно се проведоха и утешителни турнири, в които право на участие имаха всички състезатели, които не достигнаха до отличията в основната схема. По време на състезанието домакините организираха безплатен урок по тенис с Пресиян Иванов, който е национален координатор на Българската федерация по тенис.

Следващият турнир за малки тенисисти до 9 и 10-годишна възраст ще бъде на 22 и 23 септември в тенис комплекс „Изида". На същите дати там ще се провеждат и полуфиналите и финалите на международния турнир по тенис за жени с награден фонд 25 000 долара.

Завърши турнирът по тенис за деца в Албена
netinfo