Завърши тенис турнирът  Албена - Пролет 2015
Завърши тенис турнирът Албена - Пролет 2015 / netinfo

За шести път в курорта Албена се проведоха международни турнири по тенис за момичета и момчета до 8 и 10 годишна възраст. Участие взеха 34 деца от България, Румъния и Русия.

Ливиу Попирлан от Румъния победи в драматичен мач Павел Маринов от Черно море Елит с 2-1 сета. Двубоят решаваше титлата при момчета до 10 години и продължи над 2 часа. В отделните части многократният шампион в северната ни съседка Ливиу Попирлан се наложи над 5-3 4-5 (5) 5-3. С бронзовите отличия се прекрасно представяне в турнира се окичиха Георги Георгиев от Свиленград и Димитър Берданков от Авеню (Бургас).

При момчетата до 8 години също имаше интрига до последната точка. Състезателят на Изида Валери Дойчев надделя с 6-10 10-6 10-2 Даниъл Спасов. Румънците Алберто Нута и Калин Андрей Козак се окичиха с бронзовите отличия.

Шампионка при момичетата до 10 години в турнира "Албена - Пролет 2015" стана Емма Фантусис от Черно море Елит Варна, следвана от Йоана Иванова от Тича, Дея Чимидялкова от Диана Сф и Кристина Козак от Румъния.

На оранжев корт крайното класиране бе оглавено от Йоана Константинова от Плевен 90. Среброто спечели Естела Иванова от Черно море Елит. Ива Иванова от Благоевград достигна до бронзовия медал, следвана от Флавия Угреану от Румъния и Мария Шербакова от Русия.

Следващите детски турнири по тенис за момичета и момчета до 9, 10, 11 и 12 години ще бъдат от 26 до 28 юни, а преди това комплексът ще домакинства за втора поредна година на държавните първенства по тенис за състезатели до 12, 14, 16 и 18 години.