/ DarikNews.bg, архив
Затварят за движение на автомобили пътя Добрич-Варна. Причината е усложнената метеорологична обстановка на територията на област Добрич - снеговалеж, силен вятър. Налага се и изтегляне на аварирали тежкотоварни автомобили. Решението е взето по разпореждане на Областно пътно управление Добрич.

Рано сутринта е възникнал пътен инцидент с товарен автомобил в района на разклона за село Любен Каравелово, в посока Добрич, което затруднява допълнително пътната обстановка. По-рано по тази причина бе въведена временна организация с двупосочно движение в едната лента.

Движението Добрич-Варна е пренасочено по обходен маршрут през град Балчик и Албена. 


Пътните настилки в Добричко са заснежени. Обработват се всички трасета от републиканската мрежа, чистят се и се опесъчават. В дейностите участват 32 машини.
Силен вятър духа в региона. Дъжд вали в област Силистра, сняг в Добричко.

10 машини чистят основните пътни артерии в Добрич, информираха от фирмата "ЕфСиСи", отговаряща за зимната поддръжка. Обработени са всички главни улици, наклоните, сега се разширяват платната, за да могат да се движат хората. Чисти се и се опесъчава. "Продължава да вали, затова и ние ще работим, ако трябва и 24 часа, за да постигнем нормално придвижване в града", каза Георги Иванов от фирмата.