Затварят улици заради колоездачната обиколка на България
Затварят улици заради колоездачната обиколка на България / Дарик Добрич

Добрич посреща утре 300 колоездачи от 60-то юбилейно издание на Международната обиколка на България. Колоната ще премине за девет дни през 11 български града, и ще измине 1 566 км. Наградният фонд на състезанието е 48 000 лева.

На 15 септември велосипедистите ще пристигнат в Добрич от Бургас след 182 километров пробег. Те ще бъдат около 17.30 ч. на площад "Тракийски", където кметът Детелина Николова ще награди с лавров венец победителя в етапното класиране. На другия ден пробегът продължава за Разград.

Заради колоездачния тур ще бъдат затворени за движение някои улици в Добрич, информират от общината. На 15 септември колоездачите ще преминат от входа от Варна по бул. "25 септември" - ул. "Отец Паисий" до завод Добрич - бул. "25-ти септември" и ще финишират на бул. "Добруджа" пред сградата на бившия СМК. Поетапно от 16.00 до 19.00 часа ще бъдат затворени пътните участъци от КПП на входа на Добрич от Варна до подлеза към Градски парк "Свети Георги; бул. "Русия" от улица "Вардар" до кръстовището с бул. "25 септември"; кръстовището на булевардите "3 март" и "25 септември"; улица "Отец Паисий" от Бакарди Клуб до бившия завод Добрич и всички пресечки; бул. "25 септември" - от бившия завод "Добрич" до сградата на бивше СМК на площад "Тракийски".

Ще бъде затворен за движение и участъкът по бул. "Добруджа" от улица "Цар Петър" до улица "Ген. Г. Попов" в двете посоки. В тези пътни участъци в посочените часове временно ще бъдат спрени и автобусите и тролейбусите по линиите на градския транспорт. Веднага след преминаване на колоната от колоездачи в Добрич тяхното движение ще бъде възстановено.

На втория ден от обиколката, 16 септември, ще се затворят поетапно от 11.00 до 13.00 часа бул."Добруджа" от площад "Тракийски" до околовръстния път за квартал "Рилци" и всички пресечки; отсечката към фирма "Феникс ресурс" до кръговото кръстовище за Шумен и околовръстния път до изхода за Варна. Колоездачната обиколка тръгва за Разград в 12.30 часа от площад "Тракийски".

Международната колоездачна обиколка стартира на 11 септември в София и ще финишира на 19 септември в Тетевен.