Затварят двама грабители от Крушари
Затварят двама грабители от Крушари / netinfo
Влезе в сила присъдата на 22-годишния Мариян А. М. и 27-годишния Красимир Н. Х. от село Крушари, съобщават от Добричкия окръжен съд. Първият ще изтърпи наказание от 19 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим. Красимир Х. ще излежи 10 години, след като Върховният касационен съд намали първоначално постановеното му наказание от 13 години лишаване от свобода.

Те са искали да откраднат железа от двора на 82-годишен жител на село Добрин на 27 срещу 28 март 2007 година. След оказана от него съпротива, са го пребили. Потърпевшият е опитал да потърси помощ след нападението, но е починал от раните си на 100-ина метра от къщата си. Двамата са откраднали от него 15 лева, ръчен часовник, метална тава, еднолитрова бутилка с домашна ракия, две щафети салам, 1 кг пилешко месо и 10 зелеви сарми, общо на стойност 53,80 лева, допълват от съда.

На 21 срещу 22 април същата година Мариян и Красимир са отнели от жителка на село Телериг 6 лева, чифт обеци и мобилен телефон на обща стойност 18,20 лв. Жената е била нападната докато спи и принудена със сила да им посочи къде крие парите си. След това била завързана с кърпи и оставена на пода.

Мариян М. има пет предишни осъждания. Красимир Х. е с чисто съдебно минало. Това обстоятелство, както и неговото разкаяние и заболявания, са мотивирали Върховния касационен съд да намали определеното му от първоинстанционния съд наказание.